.NET CMS DNN

DNN Community Blog

Idas DNN Support & Ondersteuning
/ Categorie: DNN Nieuws
8 redenen om je website met DNN te bouwen

8 redenen om je website met DNN te bouwen


1. Helemaal gratis en open source

Voorheen was het DNN platform de gratis versie van het betaalde CMS DNN Evoq. In 2018 is DNN onderdeel geworden van de .Net Foundation en is het volledig Open Source. DNN Platform is van de DNN community en is een project in Github dat door iedereen gebruikt kan worden. Dus voor altijd gratis en open source!

2. Gebruikersvriendelijk

Een van de beste kenmerken van DNN is gebruikersvriendelijk. Met DNN kun je eenvoudig zelf een website bouwen en onderhouden zonder technische kennis. De meeste CMS-en zoals Wordpress, Joomla en Umbraco hebben een achterkant (backend) waar je de aanpassingen en wijzigingen uitvoert. Om het resultaat te zien moet je vervolgens weer naar de voorkant of betreffende pagina. Bij DNN is dit niet nodig, je voert de wijzigen uit op de pagina zelf.

3. Geweldig voor developers

DNN is naast een gebruikersvriendelijk CMS ook een robuust Application Framework voor software ontwikkelaars. Je kunt op basis van DNN een complete web applicatie bouwen of gewoon extra functionaliteit aan je website toevoegen. Out of de box kun je gebruik maken van Model-View-Controller (MVC) and Single Page Applications (SPA) modules. DNN biedt verschillende API's waar je als developer direct gebruik van kunt maken bij het bouwen van functionaliteit. Daarnaast kun je als developer gebruik maken van third-party libraries en frameworks (React, Vue, Angular, Svelte, NuGet packages etc).
Om je snel op weg te helpen zijn er diverse GitHub projecten en templates waar je gebruik van kunt maken: https://github.com/DNNCommunity

4. Geen grenzen voor designers

Voor designers zijn er geen grenzen binnen DNN. Designers en frontend developers hebben alle vrijheid om zelf de look & feel van de website te bepalen.
Of je nu werkt met Adobe Photoshop of Sketch je design is eenvoudig om te zetten in een DNN theme. Hierdoor zijn DNN websites vaak uniek en onderscheidend in tegenstelling tot WordPress websites waarbij 90% van de websites er hetzelfde uitziet.

5. Schaalbaar en uitbreidbaar

DNN is meer dan alleen een CMS voor publieke websites. Zoals eerder genoemd is het een application framework en ook zeer geschikt om complete portals mee te bouwen: intranet, extranet, medewerkerportal, ledenportal, klantenportal, mijn omgeving, webwinkels etc.
Daarnaast beschikt DNN over een APi om een koppeling te maken met o.a. mobile apps (IOS & Android), backoffice systemen (Exact, Afas, MS Dynamics etc.) en payment providers (Mollie, Buckaroo, Stripe etc).

6. Veilig en stabiel

Security is altijd top prioriteit voor DNN geweest daarom is DNN veilig en stabiel. Naast de standaard security maatregelen als SSL, Hashed password etc. is er een ingebouwd Security Analyser waarmee je de veiligheid van je website kunt analyseren en monitoren. DNN komt elk kwartaal met een nieuwe versie en eventueel security fixes. Ook de third party extensions en plugins worden gescreend en gemonitord om de veiligheid te garanderen. Dit in tegenstelling tot WordPress en Joomla waar de plugins vaak de zwakste schakel zijn wat betreft veiligheid.

7. MS .NET 5 (.NET Core)

DNN is gebouwd op het Microsoft .Net Framework. De DNN Community is de afgelopen tijd druk bezig geweest om DNN binnen afzienbare tijd te migreren naar .NET Core. Belangrijkste aspect bij dit proces was de ondersteuning van de huidige versie en het voorkomen van een werkelijke breaking change. Inmiddels is er support voor de belangrijkste feature van .Net Core namelijk Dependency Injection (DI). Daarnaast kun je DNN hosten in de Cloud (Azure) en gebruik maken van de Azure services.

8. De DNN Community

DNN bestaat al sinds 2003 en heeft door de jaren heen een actieve en levendige community opgebouwd. De community bestaat uit developers, designers, marketeers en andere gebruikers in diverse landen over de wereld. Elke maand zijn er verschillende events, bijeenkomsten en meetups van DNN community leden.
De DNN community biedt al jaren draagvlak en continuiteit binnen het gratis platform. Problemen worden opgelost en DNN wordt continu door ontwikkeld. Natuurlijk kun je zelf ook participeren binnen het DNN Open Source project (https://github.com/dnnsoftware/Dnn.Platform).

Voor DNN ondersteuning kun je terecht op github, het DNN community Forum of in het DNN Documentation Center

Natuurlijk kun je voor advies en support ook terecht ons terecht: info@dotnetnuke.nl

 

 

Enthousiast geworden? Mis niets met de maandelijkse DNN nieuwsbrief!

Delen

Printen

Laat een reactie achter

This form collects your name, email, IP address and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our Privacy Policy and Terms Of Use where you will get more info on where, how and why we store your data.
Reactie toevoegen

Theme picker

 • GVG Oliehandel

  GVG Oliehandel: internationaal actief in alles wat met benzine, olie en reiniging te maken heeft. Idas heeft deze responsive website gerealiseerd in meerdere talen. Doel is het etaleren van de 6 merken die GVG vertegenwoordigt.

  Bekijk project
 • Het Beekdal Lyceum

  Bekijk project
 • De Spil

  Bekijk project
 • Vindjeruimte.nl

  Vindjeruimte is een online platform dat vraag en aanbod van het maatschappelijk vastgoed bij elkaar brengt. Op de website kun je eenvoudig een ruimte of accommodatie vinden en boeken. Het complete platform wordt door diverse gemeenten en organisaties gebruikt als reserveringssysteem.

  Bekijk project
 • Noordwest Ziekenhuisgroep

  Bekijk project
 • Bald Logistics

  Bekijk project
 • Tribuut

  Bekijk project
 • Vmbo 't Venster

  Bekijk project
 • Maarten van Rossem VMBO

  Bekijk project