.NET CMS DNN

DNN of Umbraco

Je bent op zoek naar een Content Management Systeem, een ontwikkelplatform voor je online applicaties of een Digital Experience Platform?

Je bent geen grote multinational dus je wil liever geen dure licenties en terugkomende kosten?
Bij voorkeur dus gratis en open source?

Het online platform is onderdeel van een Microsoft omgeving met bijvoorbeeld Microsoft Dynamics of een ander CRM of ERP pakket. De IT-manager wil dus graag een systeem dat ook is gebouwd op basis van Microsoft .Net?

Na veel zoeken en vergelijken ben je dan waarschijnlijk uitgekomen op DNN en Umbraco.
Maar wat is nu de beste keuze?

  • Op software vergelijkings websites zie je eigenlijk overal het onderstaande beeld.
  • DNN en Umbraco hebben ongeveer hetzelfde marktaandeel, maar DNN voldoet veel beter aan de wensen en eisen;
  • Umbraco is meer een ontwikkelframework en vereist veel meer technische kennis;
  • Out of de Box levert DNN een compleet systeem waarmee je direct kunt gaan inrichten en bouwen zonder dat je nog hoeft te programmeren.
  • Beide systemen zijn zeer geschikt voor midden- en klein bedrijf, waarbij DNN ook wel op Enterprise niveau wordt gebuikt.
  • In verhouding wordt DNN vooral in Nederland veel gebruikt en Umbraco meer in Scandinavische landen.
  • DNN heeft goede support in Nederland. Er zijn meerdere software bedrijven die officieel DNN Partner zijn.
  • Umbraco heeft geen officiële store met extensies en plugins (zoals bijvoorbeeld ook wordpress), DNN heeft wel een store waar je plugins en extensies voor alle toepassingen kan vinden https://store.dnnsoftware.com/
  • Umbraco is meer gericht op developers die zelf alles willen bouwen. DNN is een systeem waarmee zowel developers, designers als marketeers direct mee kunnen starten.
  • Wat betreft gebruikersvriendelijkheid zie je dat DNN dit net iets beter voor elkaar heeft. De user interface is zeer intuïtief en je kunt alles wijzigen met behulp van WYSIWEG editors. Voor de niet technische gebruiker heeft DNN zeker de voorkeur.


Het is eigenlijk te kort door de bocht om op basis van bovenstaande vergelijking een goede keuze te maken.

Wij hebben 20 jaar ervaring met het bouwen van software en applicaties op basis van .Net en willen je graag helpen met het maken van de juiste keuze. Of het nu gaat om de bouw van een Mijn omgeving, API koppeling met de bestaande backoffice of het bouwen van een Native app of PWA, we willen je graag vrijblijvend adviseren.

Advies en offerte aanvragen