Wordpress is het meest gebruikte cms in de wereld. Meer dan 60 % van de website zijn gebouwd in Wordpress. Het is een gratis en eenvoudig systeem om binnen enkele uren en blog of kleine website te bouwen. Je kunt een Wordpress website overal hosten en soms zelfs voor een paar euro per maand. Je kunt Wordpress uitbreiden met zogenaamde plugins die je gratis of voor een klein bedrag kunnen installeren.
In de basis is Wordpress een blog systeem, maar het wordt tegenwoordig ook gebruikt voor complete websites. Vooral marketeers, communicatie medewerkers, studenten en niet it-ers werken graag met Wordpress omdat het zo laagdrempelig is.
Voordelen Wordpress:
- Er zijn veel standaard templates en themes beschikbaar;
- Plugins zijn goedkoop en veelal gratis;
- Er is veel documentatie en instructie materiaal;
- Je kunt een website eenvoudig in elkaar klikken;
- WordPress komt gemiddeld met 8 updates per jaar.
Nadelen Wordpress:
- Onveilig: Wordpress is ontworpen als blog en niet als CMS, daarbij is geen rekening gehouden met een volledig veilig systeem. Wordpress sites worden daarom snel en eenvoudig gehackt, tegenwoordig zelfs met randsom attacks.
- Onderhoud en updates: Wordpress sites kun je snel en eenvoudig bouwen maar het onderhouden en veilig houden kost aanzienlijk meer tijd en vooral technische kennis.
- Slechte Kwaliteit: er is heel veel gratis te krijgen (themes, plugins, etc), maar de kwaliteit en veiligheid is niet altijd gegarandeerd. Elke hobbiest of hacker kan iets gratis aanbieden en de kans bestaat dus dat je website geinfecteerd of gehackt wordt.
- Veel troep: Ben je op zoek naar bepaalde functionaliteit (plugins) bijvoorbeeld een agenda dan vind je wel 50 of 60 plugins die vrijwel hetzelfde kunnen. Maar hoe weet je wat een goed plugin is die compatible is met jouw versie van Wordpress. Je kunt ze allemaal even installeren en uitproberen, maar dat kost je wel veel tijd. Bovendien kun je natuurlijk ook onveilige troep installeren.
- Onoverzichtelijk: Je kunt een website snel in elkaar klikken, maar dit gebeurt meestal niet erg gestructureerd. Dit kan resulteren in een website die niet meer te beheren is omdat men geen overzicht heeft van de inrichting.
- Gratis: Bij wordpress is bijna alles gratis. Er zijn duizenden developers en aanbieders van plugins en themes waar je gratis kan downloaden. Helemaal geweldig tot er een probleem, bug of error is en je website het niet meer doet. De kans dat je support krijgt van de aanbieders is dan erg klein. Heb je zelf geen technische kennis dan heb je echt een probleem.
- Traag en langzaam. Je begint met snelle site, maar naar mate je de website gaat vullen wordt ie tergend langzaam. Wordpress is gebouwd voor een simpele content blog en niet voor een geavanceerde website. Heb je veel content en gebruik je diverse plugins dan is je website al snel erg langzaam.
- Geen multisite: Veel organsiaties hebben meerdere website, die ze graag in 1 cms en database draaien. Bij wordpress heb je voor elke site een aparte installatie en database nodig. Dus veel kosten en onderhoud.
Waarom DNN
DNN heeft een veel kleiner marktaandeel en is meer gericht op het bouwen van professionele, enterprise websites of portals.
Daarom heeft DNN alle functionaliteit en componenten standaard al aan boord:
- Veilig;
- Multilanguage;
- Schaalbaar;
- Multisite;
- Cloud hosting (Azure);
- Gebruikersvriendelijke;
- Rollen en rechten systeem;
- API;
- Koppeling Dynamics, Sharepoint, AFAS, AD, Mollie
Naast het bouwen van publieke website is DNN juist geschikt voor het bouwen van een:
- Intranet;
- Extranet;
- Ledenportal;
- Klantenportal;
- Medewerkerportal;
- Mijn omgeving;
- Webshop & E-commerce.
Voor meer uitleg en mogelijkheden kunt u altijd contact opnemen met ons