dotnetnuke 7

.NET CMS DNN

Nieuws

DotNetNuke 7 Official Release

DotNetNuke 7 Official Release

Op 28 november 2012 heeft de Officiele Release van DotNetNuke 7 plaatsgevonden. Versie 7 is weer een mijlpaal in de geschiedenis van het Open Source CMS DotNetNuke. Versie 6 was vooral gericht op meertaligheid en het integreren van Social Community functionaliteit.
In DNN 7 zijn deze onderdelen verder ontwikkeld, maar is vooral de nadruk gelegd op de Look & Feel, gebruikersvriendelijkheid, performance en het versimpelen en verbeteren van bestaande features van het CMS. Men is in de schoenen gaan staan van de gebruiker en heeft vanuit die visie gekeken wat er verbeterd moest worden.

Dit heeft geresulteerd in een User Experience waar de gebruikers van DNN eigenlijk al jaren op wachten. Zeker beheerders/administrators zullen een significant verschil zien in de user interface. Er wordt gebruik gemaakt van een Ribbon Beheer Menu waar je met behulp van Drag & Drop modules op een pagina kan plaatsen. Buttons hebben een logische plaats en zijn snel en makkelijk te vinden; je kunt echt merken dat de ontwikkelaars van DNN hier veel aandacht aan hebben besteed en hebben gekeken vanuit de gebruiker c.q. beheerder van de website.
In eerdere versie van DotNetNuke kreeg je snel het gevoel dat het een CMS was dat echt gebouwd is door programmeurs dus erg gericht op functionaleit i.p.v. user interface en user experience. Met DNN 7 is hier echt een keerpunt in gekomen.

DotNetNuke heeft in het verleden nog weleens commentaar gekregen op de installatie en upgrade procedure. Voor een gebruiker zonder IT-kennis was het een hele opgave om DNN te installeren of een upgrade uit te voeren. Deze hele procedure is op de kop gegooid en het is nu mogelijk om binnen enkele minuten een DNN  website te installeren.

Inmiddels is Windows 8 met IE10, Windows server 2012, IIS 8, .Net 4.5 etc op de markt gebracht. DNN draait out of the box op deze systemen en is volledig compatible met de laatste platformen en browsers.

Kortom: DotNetNuke 7 is er klaar voor en hiermee biedt DNN een gratis CMS waar je jaren op verder kan en wat eindeloos uitbreidbaar is.

 

 • GVG Oliehandel

  GVG Oliehandel: internationaal actief in alles wat met benzine, olie en reiniging te maken heeft. Idas heeft deze responsive website gerealiseerd in meerdere talen. Doel is het etaleren van de 6 merken die GVG vertegenwoordigt.

  Bekijk project
 • Het Beekdal Lyceum

  Bekijk project
 • De Spil

  Bekijk project
 • Vindjeruimte.nl

  Vindjeruimte is een online platform dat vraag en aanbod van het maatschappelijk vastgoed bij elkaar brengt. Op de website kun je eenvoudig een ruimte of accommodatie vinden en boeken. Het complete platform wordt door diverse gemeenten en organisaties gebruikt als reserveringssysteem.

  Bekijk project
 • Noordwest Ziekenhuisgroep

  Bekijk project
 • Bald Logistics

  Bekijk project
 • Tribuut

  Bekijk project
 • Vmbo 't Venster

  Bekijk project
 • Maarten van Rossem VMBO

  Bekijk project