dotnetnuke 7

.NET CMS DNN

Nieuws

DotNetNuke 7 Official Release

DotNetNuke 7 Official Release

Op 28 november 2012 heeft de Officiele Release van DotNetNuke 7 plaatsgevonden. Versie 7 is weer een mijlpaal in de geschiedenis van het Open Source CMS DotNetNuke. Versie 6 was vooral gericht op meertaligheid en het integreren van Social Community functionaliteit.
In DNN 7 zijn deze onderdelen verder ontwikkeld, maar is vooral de nadruk gelegd op de Look & Feel, gebruikersvriendelijkheid, performance en het versimpelen en verbeteren van bestaande features van het CMS. Men is in de schoenen gaan staan van de gebruiker en heeft vanuit die visie gekeken wat er verbeterd moest worden.

Dit heeft geresulteerd in een User Experience waar de gebruikers van DNN eigenlijk al jaren op wachten. Zeker beheerders/administrators zullen een significant verschil zien in de user interface. Er wordt gebruik gemaakt van een Ribbon Beheer Menu waar je met behulp van Drag & Drop modules op een pagina kan plaatsen. Buttons hebben een logische plaats en zijn snel en makkelijk te vinden; je kunt echt merken dat de ontwikkelaars van DNN hier veel aandacht aan hebben besteed en hebben gekeken vanuit de gebruiker c.q. beheerder van de website.
In eerdere versie van DotNetNuke kreeg je snel het gevoel dat het een CMS was dat echt gebouwd is door programmeurs dus erg gericht op functionaleit i.p.v. user interface en user experience. Met DNN 7 is hier echt een keerpunt in gekomen.

DotNetNuke heeft in het verleden nog weleens commentaar gekregen op de installatie en upgrade procedure. Voor een gebruiker zonder IT-kennis was het een hele opgave om DNN te installeren of een upgrade uit te voeren. Deze hele procedure is op de kop gegooid en het is nu mogelijk om binnen enkele minuten een DNN  website te installeren.

Inmiddels is Windows 8 met IE10, Windows server 2012, IIS 8, .Net 4.5 etc op de markt gebracht. DNN draait out of the box op deze systemen en is volledig compatible met de laatste platformen en browsers.

Kortom: DotNetNuke 7 is er klaar voor en hiermee biedt DNN een gratis CMS waar je jaren op verder kan en wat eindeloos uitbreidbaar is.

 

Olympos
Websites
Sportcentrum Olympos

Sportcentrum Olympos is een ruime en veelzijdige sportaccommodatie. Met de meertalige webshop die Idas voor Olympos heeft gerealiseerd, kunnen gebruikers online lessen boeken en betalen. Gevolg van de webshop is een forse besparing, gezien de boekingen niet meer handmatig hoeven te worden aangenomen en verwerkt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Aspen
Websites
Aspen Benelux

Het bedrijf Aspen werd in 1988 opgericht aan de kust van het Aspen meer ten noorden van Göteborg in Zweden. Aspen is in veel Europese landen en Canada vertegenwoordigd en is hiermee wereldmarktleider in alkylaatbenzine. Idas heeft deze meertalige website voor Aspen ontwikkeld.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
FishMasters
Websites
FishMasters

Speciaal voor de internationale markt biedt Fishmasters een deelassortiment aan met het Pure Fish Label. Producten met dit label bevatten geen e-nummers, geen kleurstoffen, geen conserveringsmiddelen, noch smaakstoffen. De website is opgeleverd in 6 talen.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Firelux
Websites
Firelux

Firelux is een zeer schone brandstof voor verplaatsbare petroleumkachels. Deze brandstof is opgebouwd uit extreem zuivere, doorgeraffineerde aardoliedestillaten.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Combacte
Interactive
COMBACTE

COMBACTE doet op Europees niveau onderzoek naar resistentie van bacteriën. De website heeft een afgesloten ledengedeelte wat fungeert als kennisbank voor aangesloten professionals. Zij kunnen kennis delen, zich inschrijven voor events en onderling berichten sturen.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Vindjeruimte
Maatwerk
Vindjeruimte.nl

Vindjeruimte is een online platform dat vraag en aanbod van het maatschappelijk vastgoed bij elkaar brengt. Op de website kun je eenvoudig een ruimte of accommodatie vinden en boeken. Het complete platform wordt door diverse gemeenten en organisaties gebruikt als reserveringssysteem.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Hovenschool
Websites
OBS de Hovenschool

De Hovenschool is een openbare basisschool, die deel uitmaakt van de stichting Openbaar Onderwijs Deventer. Dit betekent dat zij open staan voor alle kinderen uit de wijk, ongeacht hun achtergrond of levensovertuiging.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Sallandsche
Websites
Sallandsche Golfclub 'De Hoek'

In opdracht van Sallandsche Golfclub 'De Hoek' heeft Idas deze website ontworpen en gebouwd. De baanconditie op de homepage is tevens gekoppeld aan de (tevens door Idas geproduceerde) iPhone App.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
agealube
Websites
Agealube

Met deze (volledig responsive) cataloguswebsite van Agealube, kunnen gebruikers producten opzoeken. De catalogus is een door Idas gebouwde maatwerkmodule op basis van Azure Search.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Gently
Websites
Gently

Gently produceert reinigings- en onderhoudsproducten voor caravans, campers en boten. De website is in 2 talen beschikbaar en is een showcase van de verschillende lijnen die dit merk vertegenwoordigt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases