.NET CMS DNN

Nieuws

Ervaring met DotNetNuke 7

Ervaring met DotNetNuke 7

DotNetNuke 7 is er nu bijna een half jaar en is meer dan 100.000 keer gedownload. We kunnen dus wel spreken van een succesvolle nieuwe versie van DNN. Natuurlijk is het altijd weer even wennen aan een nieuwe versie zeker als de User Interface een metamorfose heeft ondergaan als in DNN7, maar daar krijg je dan ook wat voor terug.

De reacties zijn over het algemeen zeer enthousiast, DNN7 is gebruikersvriendelijk en ziet er gewoon goed en professioneel uit. In de vorige versie was een veel gehoorde klacht dat het installeren en upgraden niet altijd even soepel verliep. Door de aangepaste en vereenvoudigde installatie/upgrade wizard is het nu voor iedereen mogelijk DNN makkelijk en snel te installeren of te upgraden.

Ook functioneel heeft DNN7 er aan bijgedragen dat DotNetNuke een CMS is dat breed inzetbaar is en aansluit bij de wensen en eisen die moment op het Web noodzakelijk zijn. Met name de onderstaande aspecten van DNN maken dit mogelijk:

 • Content Approval workflows
 • Social Community
 • Cross site Module sharing;
 • Document management;
 • Cloud support;
 • Mobile website integration;
 • Sharepoint connector;
 • Active Directory support.

 
Met name de uitbreiding en integratie van de Social Community functionaliteit maakt DNN geschikt voor social intranets, online communities, support sites, vereniging/club sites maar ook voor het online bijhouden van een ledenadministratie.

DNN social heeft net als Facebook de mogelijkheid om:

 • Je eigen profiel met foto's, links etc aan te maken;
 • Vrienden uit te nodigen en berichten te sturen;
 • Smoelenboek met zoekfunctionaliteit;
 • Groepen aan te maken;
 • Prikbord berichten te plaatsen (tekst, foto, video, link);
 • Ranking en puntensysteem;
 • Beloning en badging;
 • Support en servicedesk;
 • Blogging;
 • Discussion en social interaction.

Kortom alle ingredienten om een goed community site mee te maken en uw klanten, leden, medewerkers, vrienden, collega's, buren nog beter te bedienen!

GVG
Websites
GVG Oliehandel

GVG Oliehandel: internationaal actief in alles wat met benzine, olie en reiniging te maken heeft. Idas heeft deze responsive website gerealiseerd in meerdere talen. Doel is het etaleren van de 6 merken die GVG vertegenwoordigt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Olympos
Websites
Sportcentrum Olympos

Sportcentrum Olympos is een ruime en veelzijdige sportaccommodatie. Met de meertalige webshop die Idas voor Olympos heeft gerealiseerd, kunnen gebruikers online lessen boeken en betalen. Gevolg van de webshop is een forse besparing, gezien de boekingen niet meer handmatig hoeven te worden aangenomen en verwerkt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Sallandsche
Websites
Sallandsche Golfclub 'De Hoek'

In opdracht van Sallandsche Golfclub 'De Hoek' heeft Idas deze website ontworpen en gebouwd. De baanconditie op de homepage is tevens gekoppeld aan de (tevens door Idas geproduceerde) iPhone App.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Combacte
Interactive
COMBACTE

COMBACTE doet op Europees niveau onderzoek naar resistentie van bacteriën. De website heeft een afgesloten ledengedeelte wat fungeert als kennisbank voor aangesloten professionals. Zij kunnen kennis delen, zich inschrijven voor events en onderling berichten sturen.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
NJO
Websites
Noordwijkse Jeugd Open

Op de website van de Noordwijkse Jeugd Open kunnen jongeren zich inschrijven voor dit golftoernooi. Hierdoor kan de organisatie van NJO de inschrijvingen in veel kortere tijd verwerken. Deze website is volledig responsive en daardoor geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Vindjeruimte
Maatwerk
Vindjeruimte.nl

Vindjeruimte is een online platform dat vraag en aanbod van het maatschappelijk vastgoed bij elkaar brengt. Op de website kun je eenvoudig een ruimte of accommodatie vinden en boeken. Het complete platform wordt door diverse gemeenten en organisaties gebruikt als reserveringssysteem.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
KMU
Websites
Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie is met meer dan 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de metaal. Idas heeft de nieuwe site ontworpen en gebouwd.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Discovered
Websites
Discovered

Discovered staat voor een breed assortiment van exotische groenten en fruit. Op deze website worden recepten en producten door middel van een catalogus getoond. Gebruikers kunnen o.a. filteren op thema, ingrediënt, aantal personen en moeilijkheidsgraad. Tevens worden er gerelateerde recepten getoond.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
VvOCM
Websites
VvOCM - de Oefentherapeut

De Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck is de beroepsvereniging van oefentherapeuten. Idas heeft deze website ontworpen en gebouwd. Het besloten deel van de website telt honderden leden. Leden kunnen producten bestellen, zich inschrijven voor events, deelnemen aan forumdiscussies en elkaar opzoeken in een locatiezoeker.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
FishMasters
Websites
FishMasters

Speciaal voor de internationale markt biedt Fishmasters een deelassortiment aan met het Pure Fish Label. Producten met dit label bevatten geen e-nummers, geen kleurstoffen, geen conserveringsmiddelen, noch smaakstoffen. De website is opgeleverd in 6 talen.

Bekijk project
Bekijk alle showcases