.NET CMS DNN

Nieuws

DotNetNuke is nu DNN

DotNetNuke is nu DNN

Sinds het begin van DotNetNuke in december 2002 is het uitgegroeid tot een van de grootste en meest actieve Open Source Projecten binnen het Microsoft ecosysteem.

DotNetNuke heeft altijd als doel gehad een systeem aan te bieden waarmee je snel en eenvoudig een professionele website kunt bouwen. Gezien de hoeveelheid downloads, installaties en de hoeveel geregistreerde en actieve gebruikers binnen de community is dit doel zeker bereikt.

In 2009 is de keuze gemaakt om naast de community versie ook een commerciële versie van DotNetNuke op de markt te brengen. De komst van de commerciële versie heeft de ontwikkeling van DotNetNuke in een stroomversnelling gebracht, het nog professioneler gemaakt en daarnaast een nog breder draagvlak gecreëerd. Een ontwikkeling waar de community versie natuurlijk direct zijn vruchten van plukt.

Sinds 2002 is de wereld om ons heen drastisch veranderd. De prototype internet gebruiker is veranderd van techneut tot praktische iedereen, van 16 jarige student tot een oma van 72. Dit heeft als gevolg dat de eisen die gesteld worden aan een website sterk zijn veranderd.

Vandaag de dag moet een website:

 • Een intuïtieve gebruikersinterface hebben;
 • Ondersteuning van Cloud diensten aanbieden;
 • Beschikbaar zijn op elke moment, op elke plek en op elk (mobiel) platform – Desktops, Laptops, Tablets, Smartphones etc.;
 • Interactief zijn, integreren met sociale platformen en community faciliteiten aanbieden;
 • Te koppelen zijn met andere systemen – CRM, Social Media, Active Directory, Sharepoint, SSO, etc.

Tot op heden is het DotNetNuke gelukt om te blijven voorzien in de eisen en behoeften die er vanuit de markt worden gesteld. Het technisch bijblijven heeft veel tijd en geld gekost wat enigszins ten koste is gegaan van branding en het in de markt zetten van DotNetNuke. Het is nu tijd geworden om ook op dit vlak DotNetNuke op het level te brengen die past bij de technology en het bedrijf waartoe het is uitgegroeid. Vanaf juli 2013 betekent dit dat:
 • De naam DotNetNuke is veranderd in DNN en de domeinnaam is nu dnnsoftware.com.
 • De productnamen en het productmodel meer is afgestemd op de vraag van de markt en sluit beter aan bij de doelgroep die de producten gebruikt en toepast. Kortom het aanbod is meer oplossingsgericht.

  DNN Producten

 • Er een rebranding heeft plaatsgevonden met als doel om DNN als 1 geheel neer te zetten: Easy, Productive en Affordable.


  DNN Branding

Natuurlijk is dit een hele verandering, maar ondertussen zal DNN doorgaan met wat ze de afgelopen jaren eigenlijk al zeer succesvol hebben gedaan en zal deze koers gewoon aangehouden worden. DNN moet met elke nieuwe release weer beter worden en er zal altijd een yin/yang balans blijven tussen Community en Commercieel en dus ook tussen gratis en betaald.

Firelux
Websites
Firelux

Firelux is een zeer schone brandstof voor verplaatsbare petroleumkachels. Deze brandstof is opgebouwd uit extreem zuivere, doorgeraffineerde aardoliedestillaten.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Gently
Websites
Gently

Gently produceert reinigings- en onderhoudsproducten voor caravans, campers en boten. De website is in 2 talen beschikbaar en is een showcase van de verschillende lijnen die dit merk vertegenwoordigt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Discovered
Websites
Discovered

Discovered staat voor een breed assortiment van exotische groenten en fruit. Op deze website worden recepten en producten door middel van een catalogus getoond. Gebruikers kunnen o.a. filteren op thema, ingrediënt, aantal personen en moeilijkheidsgraad. Tevens worden er gerelateerde recepten getoond.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Aspen
Websites
Aspen Benelux

Het bedrijf Aspen werd in 1988 opgericht aan de kust van het Aspen meer ten noorden van Göteborg in Zweden. Aspen is in veel Europese landen en Canada vertegenwoordigd en is hiermee wereldmarktleider in alkylaatbenzine. Idas heeft deze meertalige website voor Aspen ontwikkeld.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Olympos
Websites
Sportcentrum Olympos

Sportcentrum Olympos is een ruime en veelzijdige sportaccommodatie. Met de meertalige webshop die Idas voor Olympos heeft gerealiseerd, kunnen gebruikers online lessen boeken en betalen. Gevolg van de webshop is een forse besparing, gezien de boekingen niet meer handmatig hoeven te worden aangenomen en verwerkt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
GVG
Websites
GVG Oliehandel

GVG Oliehandel: internationaal actief in alles wat met benzine, olie en reiniging te maken heeft. Idas heeft deze responsive website gerealiseerd in meerdere talen. Doel is het etaleren van de 6 merken die GVG vertegenwoordigt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
agealube
Websites
Agealube

Met deze (volledig responsive) cataloguswebsite van Agealube, kunnen gebruikers producten opzoeken. De catalogus is een door Idas gebouwde maatwerkmodule op basis van Azure Search.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Combacte
Interactive
COMBACTE

COMBACTE doet op Europees niveau onderzoek naar resistentie van bacteriën. De website heeft een afgesloten ledengedeelte wat fungeert als kennisbank voor aangesloten professionals. Zij kunnen kennis delen, zich inschrijven voor events en onderling berichten sturen.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Hovenschool
Websites
OBS de Hovenschool

De Hovenschool is een openbare basisschool, die deel uitmaakt van de stichting Openbaar Onderwijs Deventer. Dit betekent dat zij open staan voor alle kinderen uit de wijk, ongeacht hun achtergrond of levensovertuiging.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
NJO
Websites
Noordwijkse Jeugd Open

Op de website van de Noordwijkse Jeugd Open kunnen jongeren zich inschrijven voor dit golftoernooi. Hierdoor kan de organisatie van NJO de inschrijvingen in veel kortere tijd verwerken. Deze website is volledig responsive en daardoor geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Bekijk project
Bekijk alle showcases