.NET CMS DNN

Nieuws

DNN Dynamic Content Creator

DNN Dynamic Content Creator

Gebruikers verwachten van een CMS dat het eenvoudig en gebruikersvriendelijk is. Daarnaast moet het alles kunnen en mogen er functioneel geen begrenzingen zijn. Dit is voor DNN en alle andere CMS systemen al jaren een dilemma.

Werk je als Web -ontwikkelaar al jaren met DNN dan kan het niet uitgebreid genoeg zijn, maar voor een beginnende content manager kom er al best veel op je af en moet het juist basic en simpel zijn. 
Een goed voorbeeld is de Rich Tekst Editor, je kunt hier alles mee toevoegen: tekst, links, downloads, images, video's etc. Voor Web-ontwikkelaars geen probleem maar voor veel content managers zonder kennis van HTML is het toch lastig om dan gestructureerde content te maken en te onderhouden.

Om dit probleem op te lossen heeft DNN de Dynamic Content Creator ontwikkeld. Hiermee kunnen content manager de content in gestructureerde stukjes verdelen (titel, afbeelding, datum, paragraaf of tekst, download, link etc.). De opmaak  en layout kan vastgelegd worden in een template zodat de content manager alleen de content hoeft te beheren en niet de look & feel (HTML en CSS).

De Dynamic Content Creator biedt voor de content manager een kader waarbinnen hij kan werken zonder zich bezig te houden met HTML code, opmaak, styling etc.

De Web-ontwikkelaar krijgt een klein framework waarmee hij content-types en content-items kan maken. (in de basis vergelijkbaar met de huidige Forms & Lists module). Je kunt custom invoerformulieren maken voor de invoer van content en templates (razor) voor het tonen van de content.

We moeten nog even geduld hebben, de Dynamic Content Creator zit standaard in de nieuwe versie van DNN.
 • GVG Oliehandel

  GVG Oliehandel: internationaal actief in alles wat met benzine, olie en reiniging te maken heeft. Idas heeft deze responsive website gerealiseerd in meerdere talen. Doel is het etaleren van de 6 merken die GVG vertegenwoordigt.

  Bekijk project
 • Het Beekdal Lyceum

  Bekijk project
 • De Spil

  Bekijk project
 • Vindjeruimte.nl

  Vindjeruimte is een online platform dat vraag en aanbod van het maatschappelijk vastgoed bij elkaar brengt. Op de website kun je eenvoudig een ruimte of accommodatie vinden en boeken. Het complete platform wordt door diverse gemeenten en organisaties gebruikt als reserveringssysteem.

  Bekijk project
 • Noordwest Ziekenhuisgroep

  Bekijk project
 • Bald Logistics

  Bekijk project
 • Tribuut

  Bekijk project
 • Vmbo 't Venster

  Bekijk project
 • Maarten van Rossem VMBO

  Bekijk project