.NET CMS DNN

Nieuws

DNN Dynamic Content Creator

DNN Dynamic Content Creator

Gebruikers verwachten van een CMS dat het eenvoudig en gebruikersvriendelijk is. Daarnaast moet het alles kunnen en mogen er functioneel geen begrenzingen zijn. Dit is voor DNN en alle andere CMS systemen al jaren een dilemma.

Werk je als Web -ontwikkelaar al jaren met DNN dan kan het niet uitgebreid genoeg zijn, maar voor een beginnende content manager kom er al best veel op je af en moet het juist basic en simpel zijn. 
Een goed voorbeeld is de Rich Tekst Editor, je kunt hier alles mee toevoegen: tekst, links, downloads, images, video's etc. Voor Web-ontwikkelaars geen probleem maar voor veel content managers zonder kennis van HTML is het toch lastig om dan gestructureerde content te maken en te onderhouden.

Om dit probleem op te lossen heeft DNN de Dynamic Content Creator ontwikkeld. Hiermee kunnen content manager de content in gestructureerde stukjes verdelen (titel, afbeelding, datum, paragraaf of tekst, download, link etc.). De opmaak  en layout kan vastgelegd worden in een template zodat de content manager alleen de content hoeft te beheren en niet de look & feel (HTML en CSS).

De Dynamic Content Creator biedt voor de content manager een kader waarbinnen hij kan werken zonder zich bezig te houden met HTML code, opmaak, styling etc.

De Web-ontwikkelaar krijgt een klein framework waarmee hij content-types en content-items kan maken. (in de basis vergelijkbaar met de huidige Forms & Lists module). Je kunt custom invoerformulieren maken voor de invoer van content en templates (razor) voor het tonen van de content.

We moeten nog even geduld hebben, de Dynamic Content Creator zit standaard in de nieuwe versie van DNN.




Olympos
Websites
Sportcentrum Olympos

Sportcentrum Olympos is een ruime en veelzijdige sportaccommodatie. Met de meertalige webshop die Idas voor Olympos heeft gerealiseerd, kunnen gebruikers online lessen boeken en betalen. Gevolg van de webshop is een forse besparing, gezien de boekingen niet meer handmatig hoeven te worden aangenomen en verwerkt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
NJO
Websites
Noordwijkse Jeugd Open

Op de website van de Noordwijkse Jeugd Open kunnen jongeren zich inschrijven voor dit golftoernooi. Hierdoor kan de organisatie van NJO de inschrijvingen in veel kortere tijd verwerken. Deze website is volledig responsive en daardoor geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Combacte
Interactive
COMBACTE

COMBACTE doet op Europees niveau onderzoek naar resistentie van bacteriën. De website heeft een afgesloten ledengedeelte wat fungeert als kennisbank voor aangesloten professionals. Zij kunnen kennis delen, zich inschrijven voor events en onderling berichten sturen.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Vindjeruimte
Maatwerk
Vindjeruimte.nl

Vindjeruimte is een online platform dat vraag en aanbod van het maatschappelijk vastgoed bij elkaar brengt. Op de website kun je eenvoudig een ruimte of accommodatie vinden en boeken. Het complete platform wordt door diverse gemeenten en organisaties gebruikt als reserveringssysteem.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Gently
Websites
Gently

Gently produceert reinigings- en onderhoudsproducten voor caravans, campers en boten. De website is in 2 talen beschikbaar en is een showcase van de verschillende lijnen die dit merk vertegenwoordigt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Aspen
Websites
Aspen Benelux

Het bedrijf Aspen werd in 1988 opgericht aan de kust van het Aspen meer ten noorden van Göteborg in Zweden. Aspen is in veel Europese landen en Canada vertegenwoordigd en is hiermee wereldmarktleider in alkylaatbenzine. Idas heeft deze meertalige website voor Aspen ontwikkeld.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
FishMasters
Websites
FishMasters

Speciaal voor de internationale markt biedt Fishmasters een deelassortiment aan met het Pure Fish Label. Producten met dit label bevatten geen e-nummers, geen kleurstoffen, geen conserveringsmiddelen, noch smaakstoffen. De website is opgeleverd in 6 talen.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Hovenschool
Websites
OBS de Hovenschool

De Hovenschool is een openbare basisschool, die deel uitmaakt van de stichting Openbaar Onderwijs Deventer. Dit betekent dat zij open staan voor alle kinderen uit de wijk, ongeacht hun achtergrond of levensovertuiging.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
GVG
Websites
GVG Oliehandel

GVG Oliehandel: internationaal actief in alles wat met benzine, olie en reiniging te maken heeft. Idas heeft deze responsive website gerealiseerd in meerdere talen. Doel is het etaleren van de 6 merken die GVG vertegenwoordigt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
agealube
Websites
Agealube

Met deze (volledig responsive) cataloguswebsite van Agealube, kunnen gebruikers producten opzoeken. De catalogus is een door Idas gebouwde maatwerkmodule op basis van Azure Search.

Bekijk project
Bekijk alle showcases