.NET CMS DNN

Nieuws

Intranet of extranet laten bouwen?

Intranet of extranet laten bouwen?

Bedrijven, organisaties en verenigingen zien steeds meer de voordelen van het digitaal opslaan en delen van informatie en documenten. Het concept van het intranet bestaat al sinds 1990, maar toch zijn er nog veel organisaties en bedrijven die mailings, salaristrookjes en andere informatie op papier versturen.

Waarom niet digitaal aanbieden op een intranet? Bekende antwoorden of excuses zijn:

 • We doen het al jaren zo en het werkt prima;
 • Gebruikers loggen toch niet in op een intranet en zien het dus niet;
 • Wie gaat alle content verzamelen, digitaliseren en op het intranet plaatsen;
 • Je kunt niets meer terug vinden;

 

Inmiddels hebben wij voor diverse bedrijven en organisaties een intranet geïmplementeerd en hebben wij ondekt dat er een aantal aspecten essentieel zijn voor het bouwen en inrichten van een succesvol Intranet:

 • Zorg dat gebruikers/medewerkers snel en eenvoudig kunnen inloggen (bijvoorbeeld met Active Directory);
 • Toon alleen informatie/content die relevant is voor de betreffende gebruiker;
 • Content plaatsen en beheren moet snel en eenvoudig kunnen;
 • Is er al een backoffice met gebruikers en content, zorg dan voor een directe koppeling;
 • Maak een intranet leuk en zorg voor betrokkenheid van gebruikers. Bijvoorbeeld  d.m.v.  ideeenbus, prikbord, feedback, gamefication, smoelenboek, verjaardagen, jubilea, fotogalery etc;
 • Persoonlijke documenten moet eenvoudig op 1 plek gedownload kunnen worden: salarisstrook, facturen, urenstaat, overzichten, rapporten etc.
 • Alle formulieren/aanmelden digitaliseren en aanbieden op intranet: verlofaanvraag, vakantieaanvraag, inschrijven bijeenkomsten/evenementen, aanmelden sinterklaas etc.
 • Zorg voor een overzichtelijk site met een goed zoekfunctionaliteit.
 • Het intranet moet op alle platformen werken: desktop/tablet/mobile.

 

DNN heeft out-of-the-box alle benodigdheden om een goed intranet/extranet te bouwen:

 • Authentication provider (AD, Facebook, JWT, Single-Sign-On, etc);
 • Uitgebreid rollen en rechten systeem;
 • User account met instelbare profiel velden;
 • Asset Manager voor eenvoudig beheren van documenten, images en andere bestanden;
 • Volledig responsive op basis van Bootstrap;
 • etc.

 

Is er specifieke functionaliteit vereist dan kan er eenvoudig een custom module aan DNN toegevoegd worden.

Wilt u meer weten of een demo neem dan even contact met ons op

 

 

 

 

 

 

 

 

Combacte
Interactive
COMBACTE

COMBACTE doet op Europees niveau onderzoek naar resistentie van bacteriën. De website heeft een afgesloten ledengedeelte wat fungeert als kennisbank voor aangesloten professionals. Zij kunnen kennis delen, zich inschrijven voor events en onderling berichten sturen.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Hovenschool
Websites
OBS de Hovenschool

De Hovenschool is een openbare basisschool, die deel uitmaakt van de stichting Openbaar Onderwijs Deventer. Dit betekent dat zij open staan voor alle kinderen uit de wijk, ongeacht hun achtergrond of levensovertuiging.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
agealube
Websites
Agealube

Met deze (volledig responsive) cataloguswebsite van Agealube, kunnen gebruikers producten opzoeken. De catalogus is een door Idas gebouwde maatwerkmodule op basis van Azure Search.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Aspen
Websites
Aspen Benelux

Het bedrijf Aspen werd in 1988 opgericht aan de kust van het Aspen meer ten noorden van Göteborg in Zweden. Aspen is in veel Europese landen en Canada vertegenwoordigd en is hiermee wereldmarktleider in alkylaatbenzine. Idas heeft deze meertalige website voor Aspen ontwikkeld.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
NJO
Websites
Noordwijkse Jeugd Open

Op de website van de Noordwijkse Jeugd Open kunnen jongeren zich inschrijven voor dit golftoernooi. Hierdoor kan de organisatie van NJO de inschrijvingen in veel kortere tijd verwerken. Deze website is volledig responsive en daardoor geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Firelux
Websites
Firelux

Firelux is een zeer schone brandstof voor verplaatsbare petroleumkachels. Deze brandstof is opgebouwd uit extreem zuivere, doorgeraffineerde aardoliedestillaten.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Olympos
Websites
Sportcentrum Olympos

Sportcentrum Olympos is een ruime en veelzijdige sportaccommodatie. Met de meertalige webshop die Idas voor Olympos heeft gerealiseerd, kunnen gebruikers online lessen boeken en betalen. Gevolg van de webshop is een forse besparing, gezien de boekingen niet meer handmatig hoeven te worden aangenomen en verwerkt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
GVG
Websites
GVG Oliehandel

GVG Oliehandel: internationaal actief in alles wat met benzine, olie en reiniging te maken heeft. Idas heeft deze responsive website gerealiseerd in meerdere talen. Doel is het etaleren van de 6 merken die GVG vertegenwoordigt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Gently
Websites
Gently

Gently produceert reinigings- en onderhoudsproducten voor caravans, campers en boten. De website is in 2 talen beschikbaar en is een showcase van de verschillende lijnen die dit merk vertegenwoordigt.

Bekijk project
Bekijk alle showcases
Vindjeruimte
Maatwerk
Vindjeruimte.nl

Vindjeruimte is een online platform dat vraag en aanbod van het maatschappelijk vastgoed bij elkaar brengt. Op de website kun je eenvoudig een ruimte of accommodatie vinden en boeken. Het complete platform wordt door diverse gemeenten en organisaties gebruikt als reserveringssysteem.

Bekijk project
Bekijk alle showcases