.NET CMS DNN

Google Analytics, Adwords en Adsense

Om de statistieken van uw website bij te kunnen houden, adviseren wij Google Analytics. U kunt hiervoor een gratis account aanmaken (als u die al niet hebt), en nauwkeurig uw bezoekersaantallen in de gaten houden. Gegevens als locatie, terugkerende bezoekers, tijd op de site, etc kunt u hier bekijken.

Het grote voordeel is dat een webmaster AdWords-advertenties kan optimaliseren en marketing-campagnes kan starten op basis van de analyse die Google Analytics maakt uit gegevens als waar bezoekers vandaan komen, hoe lang ze zijn gebleven, en hoe ze op de site zijn gekomen.

Gebruikers kunnen conversions/doelen tracken en definieren. Doelen zouden kunnen zijn: meer verkopen, veel bezoekers, bepaalde pagina's laten zien, of het downloaden van een specifiek bestand.
Dit houdt in dat webmasters kunnen bekijken welke advertenties wel iets opleveren en welke niet.

Deze service van Google was gebaseerd op het model van Urchin Software Corporation's Analytics system (Urchin on Demand) en was in november 2005 beschikbaar voor het grote publiek. Een nieuwe versie werd in mei 2007 op de markt gebracht.

Elke gebruiker mag maximaal 50 profielen onderbrengen onder het account. Elk profiel correspondeert met een site.

Google Analytics is ook geïntegreerd met Google Adwords. Gebruikers kunnen advertentiegroepen en de prestaties van sleutelwoorden in een verlag bekijken. Het bevat ook wat meer geavanceerdere functies als visitor segmentation en "custom fields".

Met Google AdSense worden automatisch tekst- en beeldadvertenties gegenereerd die relevant zijn voor uw site en zo goed zijn afgestemd op de inhoud van uw site dat gebruikers ze als uitermate nuttig zullen ervaren.

Google Analytics

<< Terug naar het overzicht

 • GVG Oliehandel

  GVG Oliehandel: internationaal actief in alles wat met benzine, olie en reiniging te maken heeft. Idas heeft deze responsive website gerealiseerd in meerdere talen. Doel is het etaleren van de 6 merken die GVG vertegenwoordigt.

  Bekijk project
 • Het Beekdal Lyceum

  Bekijk project
 • De Spil

  Bekijk project
 • Vindjeruimte.nl

  Vindjeruimte is een online platform dat vraag en aanbod van het maatschappelijk vastgoed bij elkaar brengt. Op de website kun je eenvoudig een ruimte of accommodatie vinden en boeken. Het complete platform wordt door diverse gemeenten en organisaties gebruikt als reserveringssysteem.

  Bekijk project
 • Noordwest Ziekenhuisgroep

  Bekijk project
 • Bald Logistics

  Bekijk project
 • Tribuut

  Bekijk project
 • Vmbo 't Venster

  Bekijk project
 • Maarten van Rossem VMBO

  Bekijk project